Wiosenno kartofel salad

4.99 (201 ocen)

  • Łatwy

Smaczna, wiosenna i lekka salatka, bogata w witaminy. Na śląsku robiona ze swojską śmietaną, jednak chcąc zmniejszyć jej kaloryczność dodaję jogurt naturalny. Bardzo często gości w moim domu ;)

  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki młode: 4 sztuki
    - rzodkiewki duże: 5 sztuk
    - ogórek gruntowy: 1 sztuka
    - koperek pęczek: 0.33 sztuki
    - jogurt naturalny: 5 łyżek
    - sól, pieprz: 3 szczypty
Wystaw ocenę:

4.99 (201 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenno kartofel salad - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kartofle dobrze opłukoć, ugotoweć w gorkiej, słonyj wodzie. Radiski, uogórek i kartofle pokroć w spaśne konski, kopyrek w drobniutko. Wyfyrlać to do kupy, podlać śmietonkom (abo jogurtym), dodać soli i korzenia.
  • 2. Ziemniaki dobrze umyć, ugotować. Rzodkiewki, ogórek i ziemniaki pokroić w grubszą kostkę, koperek na drobno, wymieszać wszystko w misce, polać jogurtem, doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować