Wiosenne roladki

0 (0 ocen)

  • 10 min

Roladki z wiosennymi warzywami

  • 10 min

Składniki:

  • filet z piersi kurczaka -1 szt podwójna
    rzodkiewka -2 szt
    pomidor -2 szt
    koperek
    szczypiorek
    sól
    pieprz
    jajko -1 szt
    mąka
    bułka tarta
    tłuszcz

Wiosenne roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć, osączyć.
    Rzodkiewkę pokroić w plastry, pomidora na cząstki.
  • Wiosenne roladki 2. Fileta z kurczaka lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
    Na filecie ułożyć szczypiorek, koperek, plastry rzodkiewki i cząstki pomidorów.
    Oprószyć warzywa solą i pieprzem, zwinąć w roladki.
  • 3. Jajko roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. Roladki panierować w mące, jajku i tartej bułce.
  • Wiosenne roladki 4. Smażyć roladki na wolnym ogniu na złoty kolor.

Porady

Roladki smażymy na wolnym ogniu,aby rzodkiewki nam zmiękły

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy