WIOSENNE ROLADKI

0 (0 ocen)

  • 15 min

Takie roladki to znakomita przekąska.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:
    3 jajka
    szynka konserwowa (kilka plastrów)
    sałata
    majonez
    szczypiorek , koperek (lub zielona pietruszka)
    sól , pieprz

Wiosenne roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wiosenne roladki 1. Jajka ugotować na twardo , ostudzić i obrać ze skorupek. Pokroić na
    ćwiartki , doprawić solą i pieprzem. Na każdy plaster szynki
    położyć po pół liścia sałaty (wykroić grubą część ze środka liścia)
    , a na sałacie ćwiartki jajek , posypać pokrojonym drobno
    szczypiorkiem. Wszystko razem zwinąć w roladki i przewiązać przez
    środek szczypiorkiem wiązaniem do góry. Ułożyć na półmisku
    ustrojonym liśćmi sałaty. Udekorować majonezem (można użyć szprycy
    do kremu) , koperkiem lub zieloną pietruszką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy