Wiosenne naleśniki z zieloną sałatą, twarożkiem i jajkiem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 45 min

Gdy nie mamy pomysłu na obiad możemy przygotować oto takie naleśniki. Pyszne i bardzo syte. Nie wymagają dużo pracy i są również tanie w wykonaniu. Polecam:)

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 jajko
    1 szklanka mleka
    50 ml wody gazowanej
    sól do smaku
    półtorej szklanki mąki pszennej
    szczypta proszku do pieczenia

    Dodatkowo:
    6 jajek
    kilka liści zielonej sałaty
    20 dag serka śmietankowego
    olej do smażenia
    szczypiorek według uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Jajko

Wiosenne naleśniki z zieloną sałatą, twarożkiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta miksujemy na gładkie bez grudek o odpowiedniej gęstości ciasto.
    Następnie smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i studzimy.
  • 2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie przekrawamy wzdłuż na połówki.
  • 3. Sałatę i szczypiorek myjemy i dokładnie osuszamy. Szczypiorek drobno kroimy.
  • 4. Każdy naleśnik smarujemy twarożkiem, następnie układamy liście sałaty i po dwie połówki jajek, następnie zwijamy w rulonik.
  • 5. Naleśniki kroimy tak, żeby w każdym kawałku był kawałek jajka, posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Podajemy.

Porady

Patelnia do smażenia o średnicy około 18- 20 cm. Z przepisu powinno nam wyjść 6 naleśników.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować