Wiosenna sałatka z rzodkiewką i kiszonym ogórkiem

4.5 (191 ocen)

To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obiadu czy na przyjecie. Jest smaczna i zdrowa, a do tego prosta i szybka w przygotowaniu.

Składniki:

  • Sałata
    1 puszka zielonego groszku
    Pęczek rzodkiewki
    1 cebula
    2-3 kiszone ogórki
    Sól, pieprz
    Jogurt grecki
    Koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenna sałatka z rzodkiewką i kiszonym ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę porwać na kawałki. Rzodkiewkę oczyścić, odciąć liście i korzonki, pokroić w półksiężyce. Cebulę posiekać w pióra. Ogórki umyć, wysuszyć i pokroić w słupki. Groszek odsączyć z zalewy.
  • 2. Sałatę ułożyć na półmisku, a na niej pozostałe, rozdrobnione, składniki. Sałatkę polać jogurtem, posypać solą i pieprzem oraz posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować