Wiosenna sałatka z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie warzywa starannie umyć, obrać ze skórek, końcówek i wysuszyć. Sałatę pokroić w mniejsze paski. Kalarepę wraz z rzodkiewkami posiekać na małe kawałki. Pomidory pokroić w plastry, następnie przekroić na pół.
2.Łososia osączyć z sosu, sosu nie wylewać będzie nam potrzebny.
Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni, aby były zarumienione.
Koperek posiekać na drobno.
3.Na trzech talerzach na środku ułożyć kopczyk sałaty, posypać kawałkami rzodkiewki i kalarepy. Na wierzch sałatki ułożyć kawałki łososia. Na około sałatki dekoracyjnie ułożyć plasterki pomidora. Całość posypać ziarnami słonecznika i koperkiem.
Porady
Składniki podane na 3 porcje.
Zamiast łososia można użyć tuńczyk w sosie własnym.
Komentarze