Wiosenna sałatka z łososiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna sałatka na kolację. Źródło żelaza, witamin i kwasów omega 3. Polecam :-)

  • 20 min

Składniki:

  • ¾ sałaty masłowej
    1 pęczek rzodkiewki
    1 kalarepa
    2 pomidory
    1 puszka łososia w sosie własnym
    2 gałązki koperku
    2 łyżki ziaren słonecznika
    Oliwa z oliwek, ocet jabłkowy, zioła sałatkowe do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenna sałatka z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa starannie umyć, obrać ze skórek, końcówek i wysuszyć. Sałatę pokroić w mniejsze paski. Kalarepę wraz z rzodkiewkami posiekać na małe kawałki. Pomidory pokroić w plastry, następnie przekroić na pół.
  • 2. Łososia osączyć z sosu, sosu nie wylewać będzie nam potrzebny.

    Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni, aby były zarumienione.

    Koperek posiekać na drobno.
  • 3. Na trzech talerzach na środku ułożyć kopczyk sałaty, posypać kawałkami rzodkiewki i kalarepy. Na wierzch sałatki ułożyć kawałki łososia. Na około sałatki dekoracyjnie ułożyć plasterki pomidora. Całość posypać ziarnami słonecznika i koperkiem.

Porady

Składniki podane na 3 porcje. Zamiast łososia można użyć tuńczyk w sosie własnym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa Łosoś Pomidor Sałata Słonecznik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Spotkanie rodzinne Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować