Wiosenna sałatka z jajkiem

4.5 (188 ocen)

  • 15 min

Lekka wiosenna sałatka o niewielkiej ilości kalorii, za to z mnóstwem witamin.

  • 15 min

Składniki:

  • pęczek rzodkiewki
    pęczek dymki
    garść łuskanych orzechów włoskich
    2 jajka
    gesty jogurt naturalny np. typu greckiego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenna sałatka z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Rzodkiewki i dymkę myjemy. Rzodkiewki jeśli są duże kroimy na ósemki, jeśli mniejsze na ćwiartki. Dymkę drobno siekamy. Orzechy łuskami i kroimy na mniejsze kawałki. Kilka kawałków rzodkiewek, nieco dymki i orzechów zostawiamy do dekoracji. Rzodkiewki, dymkę i orzechy mieszamy z jogurtem i doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Na wierzchu sałatki układamy ćwiartki jajek, dekorujemy pozostawionymi rzodkiewkami, dymka i orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować