Wiosenna sałatka z grillowanym kurczakiem, granatem i bryndzą

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 25 min

Smaczna sałatka dla osób żyjących aktywnie i dbających o linię

  • 25 min

Składniki:

  • 4 garście szpinaku
    Garść nasion granatu
    200 g piersi z kurczaka
    Pół ogórka świeżego
    Pół pomarańczy
    50 g sera typu bryndza
    Przyprawy do mięsa: curry, czosnek, sól, pieprz ziołowy

    Dressing:

    4 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyżka musztardy francuskiej
    1 łyżka soku z cytryny
    Sól ,pieprz

Wiosenna sałatka z grillowanym kurczakiem, granatem i bryndzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka kroimy na plastry, przyprawiamy. Grillujemy.
  • 2. Ogórek tniemy na długie paski. Pomarańcze kroimy.
    Nakładamy szpinak, pierś z kurczaka, ogórek, nasiona granatu.
  • 3. Polewamy wymieszanym dressingiem.
    Całość obsypujemy pokruszonym serem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy