Wiosenna sałatka na półmisku

0 (0 ocen)

Bardzo szybka sałatka podana na półmisku, a sposób poukładani warzyw zależy tylko od naszej inwencji twórczej.

Składniki:

  • 2 pomidory
    1 ogórek zielony
    4-5 rzodkiewek
    2-3 jajka
    garść zielonej fasolki szparagowej
    garść żółtej fasolki szparagowej
    1/2 cebuli czerwonej
    dymka ze szczypiorkiem
    kilka oliwek czarnych
    1 łodyga selera naciowego
    świeżo zmielony kolorowy pieprz
    1 łyżka soku z cytryny
    3 łyżki oliwy
    sól ziołowa

Wiosenna sałatka na półmisku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka oraz fasolkę żółtą i zieloną ugotować. Warzywa dokładnie umyć i pokroić wg uznania, na talaki, półplasterki. Warzywa układać od zewnętrznej krawędzi ku środkowi. Gotowy półmisek posypać szczypiorkiem i świeżo zmielonym pieprzem. Z cytryny, oliwy i soli ziołowej zrobić sos i przed podaniem polać warzywa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy