Jest bardzo smaczna i pożywna, dostarcza wielu witamin a jej przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut. Surówkę możemy jeść samą lub jajko dodatek do obiadu.
15 min
Składniki:
- 1 opakowanie świeżego szpinaku ( ok. 100-150 g)
- kilka gałązek świeżej pietruszki pietruszki
- kilka listków mięty
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 mała czerwona cebulka
- oliwa z oliwek, ocet balsamiczny
- sól, pieprz do smaku
Sałatka ze szpinaku, pietruszki i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak drobno kroimy. Następnie dodajemy posiekaną cebulkę, zieloną pietruszkę i miętę. Całość skrapiamy oliwą z oliwek i octem balsamicznym, przyprawiamy solą i pieprzem i całość mieszamy. Układamy na talerzu, na wierzchu układając pokrojone w plasterki lub w ćwiartki jajka.
Komentarze