Sałatka ze szpinaku, pietruszki i jajek

0 (0 ocen)

  • 15 min

Jest bardzo smaczna i pożywna, dostarcza wielu witamin a jej przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut. Surówkę możemy jeść samą lub jajko dodatek do obiadu.

  • 15 min

Składniki:

  • - 1 opakowanie świeżego szpinaku ( ok. 100-150 g)
    - kilka gałązek świeżej pietruszki pietruszki
    - kilka listków mięty
    - 2 jajka ugotowane na twardo
    - 1 mała czerwona cebulka
    - oliwa z oliwek, ocet balsamiczny
    - sól, pieprz do smaku

Sałatka ze szpinaku, pietruszki i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak drobno kroimy. Następnie dodajemy posiekaną cebulkę, zieloną pietruszkę i miętę. Całość skrapiamy oliwą z oliwek i octem balsamicznym, przyprawiamy solą i pieprzem i całość mieszamy. Układamy na talerzu, na wierzchu układając pokrojone w plasterki lub w ćwiartki jajka.

Komentarze

Podobne przepisy