Wiosenna zupa z rzodkiewkami

4.5 (161 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczna, kremowa zupa z ziemniaków, świeżej zieleniny i podduszonych rzodkiewek.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 litr bulionu
    350 g obranych ziemniaków
    sól
    pieprz
    50 ml śmietanki kremówki
    pęczek rzodkiewek
    1 łyżka masła
    2-3 łyżki rzeżuchy lub koperku




Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Krem

Wiosenna zupa z rzodkiewkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować w bulionie, zmiksować blenderem. Doprawić solą i pieprzem. Wlać kremówkę, wymieszać. Wsypać posiekaną rzeżuchę lub koperek.

  • 2. Rzodkiewkę pokroić w ósemki, smażyć na małym ogniu ok. 10 minut.

  • 3. Zupę wlać na talerz, na wierzch wykładać uduszone rzodkiewki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Rzeżucha Rzodkiewka Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować