Wężymord, czyli skorzonera na obiad

4.5 (158 ocen)

  • 15 min

Skorzonerę, znaną też jako wężymord, dostałam od mojej cioci. Pierwszy raz ją jadłam i zakochałam się w jej smaku.

  • 15 min

Składniki:

  • ½ kg skorzonery
    1 woreczek kaszy gryczanej
    ½ kg schabu
    2 cebule
    Sól
    Pieprz
    5 łyżek Surówki
    Oliwa
    Kwasek cytrynowy
    Majeranek
    Estragon
    1 ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wężymord, czyli skorzonera na obiad - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy na plastry i marynujemy w oliwie, soli z dodatkiem pieprzu, estragonu, majeranku, czosnku i posiekanej cebuli. Odstawiamy na noc. Wężymord obieramy, następnie wkładamy ja do miski z woda z dodatkiem kwasku cytrynowego żeby nam nie ściemniała. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości około 30 minut. Schab smażę na patelni i podaje ze skorzonerą polaną cebulką albo bułka tarta, kaszą gryczaną i surówką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Skorzonera Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować