Wermiszel z bakaliami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Wermiszel z bakaliami to zapomniany przepis ze szkolnych lat, pamiętam jak wybornie smakował z bitą śmietaną. Ja zrobiłam go z sorbetem truskawkowym.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • - makaron typu drobne kwiatki lub gwiazdki: 100 g
    - jajka: 3 sztuki
    - cukier: 1/2 szklanki
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    - orzechy włoskie: 1/3 szklanki
    - rodzynki: 1/2 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania z makaronem

Wermiszel z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wermiszel z bakaliami 1. Makaron ugotować na pół twardo, następnie przepłukać zimną wodą i odstawić na sicie.
    Rodzynki zalać wrzątkiem, po 10 minutach odcedzić.
  • 2. Białka ubić na sztywno z cukrami, dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Następnie dodać makaron, orzechy i rodzynki. Po dokładnym wymieszaniu ciasto można nałożyć do foremek mufinkowych lub do naczynia żaroodpornego i piec przez 15 minut w 170 stopniach.
    Podawać jeszcze ciepłe z bitą śmietana, lodami lub sorbetem owocowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Rodzynki Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować