Węgierskie leczo

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Warzywa można dusić oddzielnie, a dopiero potem wymieszać i doprawić. Podczas duszenia można podlać je rosołem.

Składniki:

  • ● 1 kg kolorowej papryki (ważonej po oczyszczeniu)
    ● 1 kg cebuli
    ● 1 kg pieczarek
    ● 1 kg cukinii
    ● 1 kg pomidorów koktajlowych (żółtych i czerwonych)
    ● 2 papryki chili
    ● łyżka vegety
    ● łyżka soli
    ● 1/2 szkl. oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Węgierskie leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy, pozostałe
    warzywa myjemy. Z papryk
    usuwamy gniazda nasienne.
    Pomidory sparzamy i zdejmujemyskórkę. Papryki, pieczarki,
    cukinie, cebule i pomidory
    drobno kroimy w półplasterki
    lub kostkę. Smażymy
    w głębokiej patelni ok. 10 minut.
    Doprawiamy.
  • 2. Leczo przekładamy do wyparzonych
    słoików. Zakręcamy
    i pasteryzujemy ok. 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

ppws_07-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować