Wegetariański gulasz z curry

0 (0 ocen)

  • 40 min

Coś dla miłośników kuchni bezmięsnej.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 mała cukinia (około 250 g)
    1 litrowy słoik patisonów, cukinii lub ogórków w ostrej zalewie
    1/4 kostki margaryny (kostka - 250 g)
    3 ząbki czosnku
    2 - 3 łyżeczki przyprawy uniwersalnej do potraw
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    2/3 szklanki mleka
    2/3 szklanki wody
    3 łyżeczki mąki pszennej
    curry wg uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Pikle Dania główne

Wegetariański gulasz z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • weg 1. W garnku rozpuścić margarynę, wrzucić zgnieciony czosnek - przyrumienić. Cukinię umyć, pokroić w kostkę i dodać do czosnku. Dusić 15 min.
  • weg 2. Warzywa ze słoika osączyć z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki. Dorzucić do podduszonej cukinii z czosnkiem. Posypać przyprawą uniwersalną i dusić jeszcze 10 min.
  • weg 3. Wymieszać jogurt, mleko i wodę, następnie w płynie rozprowadzić mąkę. Wlać do garnka z warzywami i zagotować. Na końcu przyprawić curry wg własnego smaku.

Porady

Warzywa w ostrej zalewie można zastąpić korniszonami - wtedy jednak danie należy bardziej przyprawić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować