Spaghetti wege z pieczarkami, cebulą i cukinią

4.46 (149 ocen)

  • 30 min

Bezmięsna odsłona popularnego spaghetti.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g makaronu spaghetti
    200 g koncentratu pomidorowego
    250 g pieczarek
    200 g cebuli
    180 g cukinii
    2 łyżki jogurtu greckiego
    100 - 200 g startego sera żółtego

    sól, oregano
    szczypta chilli i pieprzu
    2 ząbki czosnku
    2 łyżeczki cukru
    olej
Wystaw ocenę:

4.46 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti wege z pieczarkami, cebulą i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić.
  • 2. Pieczarki, cukinię i cebulę pokroić w kostkę i odparować na patelni. Gdy cała woda ujdzie, dodać trochę oleju i wszystko podsmażyć. Całość zalać koncentratem. Słoiczek po koncentracie wypłukać wodą, którą następnie przelać do szklanki. Szklankę z płukanką dopełnić wodą i wlać to do sosu.
  • 3. Całość doprawić solą, pieprzem, chilli i oregano. Dodać także jogurt oraz posiekany czosnek i wszystko poddusić.
  • 4. Ugotowany makaron wymieszać w całości z sosem, zamieszać. Nakładać porcje na talerze i obsypać wierzch startym żółtym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Makaron Pieczarki Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Wegetariańska Post Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować