wędzony łosoś na cieście francuskim z ogórkiem i rzeżuchą

5 (1 ocen)

  • 30 min

przekąska na każdą imprezę ,szybko się robi spód z ciasta francuskie można upiec wcześniej.

  • 30 min

Składniki:

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
    łosoś wędzony plastry 100 gram
    kremowy twarożek 150 gram
    Nie lubię
    sól do smaku
    ogórek świeży plasterki
    rzeżucha

Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kanapki

Wędzony łosoś na cieście francuskim z ogórkiem i rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. z ciasta francuskiego wycinam kwadraty mi wyszło 8 szt.piekę na złoty kolor.
    twarożek przekładam do miseczki doprawiam solą .
    do rękawa cukierniczego przekładam twarożek i wyciskam masę na zimne kwadraty, plastry łososia kroję i układam na twarożku .dekoruję plastrem świeżego ogórka i rzeżuchą.
    najlepiej spożywać na bieżąco , ponieważ jak dłużej poleżą twarożek przesiąka ciasto i nie smakuję już tak dobrze ( nie są chrupiące).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Dania do pracy

Podobne przepisy

To może cię zainteresować