Wątróbki z ryżem w sosie

4.5 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Chcę jak najwięcej chwil spędzać z rodziną, dlatego staram się dobrze organizowaćswoją pracę w kuchni.

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dag wątróbek drobiowych
    2 woreczki ryżu
    ok. 400 ml sosu słodko-kwaśnego
    duża cebula
    oliwa
    majeranek
    sól, pieprz
    mąka do obtoczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbki z ryżem w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę obieramy i kroimy
    w plastry. Wątróbki myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Obtaczamy w mące.
  • Wątróbki z ryżem w sosie 2. Cebulę smażymy 3 minuty na oliwie.Następnie wkładamy wątróbki i smażymy 15 minut. Oprószamy solą, pieprzem i majerankiem. Dodajemy sos. Mieszamy. Dusimy jeszcze 5 minut. Podajemy z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować