Wątróbka drobiowa smażona w boczku

4.5 (162 ocen)

  • 30 min

Nie jest smakoszem wątróbki,ale ta smażona w boczku z cebulką bardzo mi posmakowała,nawet poprosiłam o dokładkę.

  • 30 min

Składniki:

  • 10 wątróbek z kurczaka
    10 plastrów boczku
    1 cebula
    masło
    olej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka drobiowa smażona w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę umyć,osuszyć na papierowym ręczniku,następnie oprószyć solą i pieprzem ,obtoczyć w mące,a następnie obsmażyć z każdej strony na oleju,
    zdjąć z patelni i wystudzić.
    Na ten sam tłuszcz na którym smażyła się wątróbka wrzucić pokrojoną w półplasterki cebulę i zeszklić,przestudzić.
  • 2. Na każdym plastrze boczku układać wątróbkę oraz zeszkloną cebulę i zawinąć w roladkę.
    Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i położyć roladki,smażyć na wolnym ogniu z obu stron,aż boczek się przyrumieni.Smacznego.

Porady

Wątróbkę smażyć nie za długo,bo nie będzie soczysta.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować