Wątróbka drobiowa z kaszą gryczaną

4.5 (175 ocen)

  • 30 min

Pracuję , a po pracy uwielbiam spędzać czas w kuchni. Jestem początkującą „kucharką”, ale staram się by dania przygotowane przeze mnie były proste i smaczne.

  • 30 min

Składniki:

  • 40 dag wątróbki drobiowej
    1 cebula
    kilka pieczarek
    1/2 czerwonej papryki
    1 woreczek kaszy gryczanej
    sól
    pieprz
    przyprawa do mięs np. knorr
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka drobiowa z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy. Pieczarki i cebulę kroimy w półplasterki, paprykę w kostkę. Warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię i dusimy pod przykryciem. Po ok. 7 minutach dodajemy wątróbkę. Doprawiamy do smaku. Dusimy do miękkości. Podajemy z przygotowaną kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.4 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Wątróbka drobiowa z cebulą i pieczarkami

To może cię zainteresować