Pracuję , a po pracy uwielbiam spędzać czas w kuchni. Jestem początkującą „kucharką”, ale staram się by dania przygotowane przeze mnie były proste i smaczne.
30 min
Składniki:
40 dag wątróbki drobiowej
1 cebula
kilka pieczarek
1/2 czerwonej papryki
1 woreczek kaszy gryczanej
sól
pieprz
przyprawa do mięs np. knorr
Wątróbka drobiowa z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy. Pieczarki i cebulę kroimy w półplasterki, paprykę w kostkę. Warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię i dusimy pod przykryciem. Po ok. 7 minutach dodajemy wątróbkę. Doprawiamy do smaku. Dusimy do miękkości. Podajemy z przygotowaną kaszą.
Komentarze