Wątróbka drobiowa z owocami

4.5 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wątróbka na kwaśno, wyśmienita, nie potrzebna juz sałatka ani surówka.

Składniki:

  • 500 g wątróbki drobiowej
    3 owoce kiwi
    2 jabłka
    1 cebula
    majeranek
    bazylia
    sól
    pieprz
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka drobiowa z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wątróbka drobiowa z owocami 1. Wątróbkę umyć i oczyścić, dobrze osączyć, posypać solą, pieprzem, po łyżeczce majeranku i bazylii.
    Lekko wymieszać i odstawić. Z jabłek usunąć gniazda nasienne i pokroić w plastry ok 7mm .
    2 owoce kiwi obrać i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić na plasterki i rozdzielić palcami na krążki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przyrumienić lekko cebulę, zdjęć do miseczki, na tym samym tłuszczu przyrumienić szybko jabłka , również zdjąć z patelni, po czym układać wątróbkę i przyrumienić z obu stron, następnie przykryć wątróbkę podsmażonymi jabłkami i cebulką i na wierzch posypać pokrojonym kiwi, Przykryć pokrywką i poddusić ok 10 min na małym ogniu.
    Ostatnie kiwi użyć do dekoracji.

    Ja podałam moją wątróbkę z ziemniaczanymi świderkami, ale mogą to być ziemniaki pieczone czy frytki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Podroby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować