Watróbka drobiowa w pomidorach i cebuli

4.5 (199 ocen)

Szybki, tani i zdrowy obiadek.

Składniki:

  • 700 g wątróbki drobiowej
    puszka krojonych pomidorów
    2 cebule
    2 marchewki
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
    papryka słodka mielona
    ziele angielskie mielone

    Dodatkowo:
    mąka do obtoczenia
    olej do smażenia
    pomidorki do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Watróbka drobiowa w pomidorach i cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbki oczyścić, opłukać i osuszyć. Obtoczyć w mące i podsmażyć. Cebulę obrać i pokroić w pióra, wrzucić do garnka i zeszklić na odrobinie oleju, dodać pomidory z puszki i marchewkę pokrojoną w drobną kosteczkę. Dusić pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając (można podlać odrobinę wody).
  • 2. Gdy marchewka będzie miękka dodać podsmażoną wątróbkę i przyprawy. Dusić ok 10 min, ciągle mieszając by się nie przypaliła. Całość posypać świeżą natką pietruszki. Na talerzu udekorować pomidorkami. Podawać z pieczywem.

Porady

Można dodać łyżkę koncentratu pomidorowego dla głębszego smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Podroby Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować