Wątróbka z rękawa w majonezie z ziołami i kolorowym pieprzem

0 (0 ocen)

Wątróbka o zdecydowanym smaku i intensywnym aromacie, mimo niewielu składników. Smaczny i szybki sposób na obiad.

Składniki:

  • 600 g wątróbki drobiowej
    1 mały pęczek lubczyku
    3 ząbki czosnku
    1 szklanka majonezu
    1 łyżeczka kolorowego pieprzu ziarnistego
    przyprawa typu Vegeta do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Wątróbka z rękawa w majonezie z ziołami i kolorowym pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wątróbka z rękawa w majonezie z ziołami i kolorowym pieprzem 1. W naczyniu wymieszać majonez, posiekany czosnek i lubczyk oraz kolorowy pieprz. Doprawić do smaku.
  • Wątróbka z rękawa w majonezie z ziołami i kolorowym pieprzem 2. W rękawie (worku) do pieczenia umieścić oczyszczoną wątróbkę, dołożyć przygotowany sos. Worek szczelnie związać i delikatnie przemieszać zawartość. Pakunek przełożyć do formy do pieczenia.
  • Wątróbka z rękawa w majonezie z ziołami i kolorowym pieprzem 3. Piec 30 min (200 st. C).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.44 (219 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Przed wsadzeniem do piekarnika

To może cię zainteresować