Wątróbka z papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zmodyfikowany przepis z wydania Diany Moja Kuchnia z 94 roku.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800 g. wątróbki z indyka
    pół dużej papryki
    2 cebule
    100 ml śmietany 30%
    olej do smażenia
    sól, pieprz,papryka ostra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę umyć, oczyścić, zalać mlekiem i wstawić do lodówki przynajmniej na 2 godziny(można na całą noc).
    2.Wyjąć z mleka, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki i posypać mąką.
    3.Cebulę pokroić w piórka lub kostkę. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę.
    4.Olej rozgrzać na dużej patelni, wrzucić cebulę i paprykę i smażyć ok 5 minut . 5.Dodać wątróbkę i smażyć ok 10 minut na wolnym ogniu stale mieszając.
    6.Po tym czasie dodać śmietanę i dusić wszystko jeszcze kolejne 5 minut. Tuż przed podaniem doprawić solą pieprzem i papryką.
    Smacznego.

Porady

W oryginalnym przepisie zamiast zwykłej cebuli była cebulka marynowana.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Papryka Podroby Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować