wątróbka z papryką i pieczarkami

5 (154 ocen)

  • 15 min

szybkie, tanie i całkiem smaczne :)

  • 15 min

Składniki:

  • 40 dag wątróbki drobiowej
    1 strąk zielonej papryki
    1 strąk czerwonej papryki
    sos sojowy
    5 pieczarek
    pieprz, sól
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka Sosy

Wątróbka z papryką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze cząstki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić wątróbkę razem z pokrojonymi pieczarkami i papryką pokrojona w paski, smażyć na średnim ogniu przez 10 minut, następnie dodać sól, pieprz i sos sojowy, wymieszać. Podawać np z pieczywem i ulubiona surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki Sos sojowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować