Wątróbka z cebulą i serem żółtym

4.5 (170 ocen)

  • 50 min

Szybkie danie i smaczne. Ser żółty w połączeniu z wątróbką wzbogaca smak dania.

  • 50 min

Składniki:

  • 10 dag wątróbek drobiowych,
    1 posiekana cebula,
    mąka pszenna,
    1 szklanka mleka,
    olej,
    sól,
    1/2 szklanki startego sera żółtego,
    1/4 szklanki białego wina,
    łyżka posiekanego szczypiorku lub natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka Wina Ser

Wątróbka z cebulą i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbki myjemy, następnie oczyszczamy z błon i moczymy w mleku około pół godziny. Osączamy. Następnie obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na oleju razem z cebulą. Podlewamy winem i smażymy około 10 min. Po tym czasie zdejmujemy z ognia, solimy i dodajemy ser. Nakładamy na talerz i posypujemy szczypiorkiem bądź natką pietruszki. Podajemy z pieczywem.

Porady

Solimy dopiero pod koniec smażenia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ser żółty Wino

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować