Wątróbka z boczkiem

0 (0 ocen)

Bardzo prosty i szybki pomysł na obiad. Uwielbiam wątróbkę i staram się ja przygotowywać na wiele sposobów. Do tego mój ulubiony makaron z jajkiem.

Składniki:

  • 300 g boczku
    500 g wątróbki drobiowej
    2 cebule
    Przyprawa do mięsa
    0,5 szklanki bulionu
    Sól
    Pieprz
    300 g makaronu świderki
    4 jajka
    Olej

Wątróbka z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę kroimy w piórka, boczek w kosteczkę. Rozgrzewamy olej na patelni i szklimy cebulkę. Dokładamy boczek. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy i doprawiamy przyprawą do mięsa. Dodajemy do boczku i cebuli. Podlewamy bulionem. Dusimy do miękkości wątróbki.
    Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Przekładamy na osobną patelnie, wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do ścięcia się jajek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy