Wątróbka wieprzowa w panierce

5 (168 ocen)

Szybkie i tanie danie, które polecam lubiącym wątróbkę

Składniki:

  • 60 dag wątroby wieprzowej

    Do panierki:
    2 jajka
    mąka
    bułka tarta
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    sól
    pieprz


Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Wątróbka wieprzowa w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę pokroić w plastry, zanurzać kolejno w mące, rozbełtanych jajkach z przyprawami i na końcu w bułce tartej. Smażyć na oleju, na średnim ogniu. Doskonale smakuje z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej.

Porady

Przepis na pyszną surówkę z kapusty kiszonej : http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/surowka-z-kiszonej-kapusty-75

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować