Wątróbka w sosie własnym

4.5 (199 ocen)

  • 50 min

Najprostsza i najsmaczniejsza wersja drobiowej wątróbki. Uwielbiam taką z cebulką, mięciutką i dobrze doprawioną. Ta właśnie taka jest.

  • 50 min

Składniki:

  • 800 g wątróbki drobiowej
    3 cebule
    200 ml wody
    Przyprawa do mięsa
    Ostra czerwona papryka
    Słodka czerwona papryka
    Sól
    Pieprz
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy przyprawą do mięsa i odstawiamy na jakieś 30 minut. Cebulę kroimy w piórka lub kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni (około 8 minut). Następnie dodajemy wątróbkę. Gdy będzie już podsmażona dolewamy wodę i doprawiamy przyprawami. Dusimy pod przykryciem około 15 minut na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować