Wątróbka w sosie paprykowym

4.5 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam gotować. To przepis na szybki i tani obiad, idealny dla zapracowanych i zabieganych osób.

Składniki:

  • ● 20 dag wątróbki z kurczaka
    ● 2 duże marchewki
    ● duża cebula
    ● 1/2 szkl. śmietany 12-proc.
    ● 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    ● szczypta papryki ostrej
    ● 2 łyżeczki mąki
    ● przyprawa uniwersalna
    ● olej
    ● pieprz ziołowy
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka w sosie paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę
    i smażymy na oleju. Wątróbkę
    myjemy, kroimy na kawałki
    i dodajemy do cebuli. Mieszając,
    smażymy ok. 10 minut.
  • 2. Marchewkę kroimy w słupki,
    dodajemy do wątróbki i zalewamy
    wodą (by ją przykryła).
    Dodajemy papryki, pieprz i dusimy
    pod przykryciem, aż marchewka
    będzie miękka.
  • 3. Śmietanę łączymy z mąką
    i przyprawa uniwersalna i pod koniec duszenia wlewamy do
    warzyw, zagotowujemy.
    Podajemy z ziemniakami
    lub kaszą gryczaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować