Wątróbka w panierce na ostro

4.5 (149 ocen)

  • 15 min

Inne wydanie wątróbki drobiowej tym razem w złocistej panierce. Troszkę pikanterii w postaci ostrej papryki dodanej do panierki.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 kg wątróbki drobiowej

    1/2 szklanki mąki

    sól

    ostra papryka

    1 szklanka bułki tartej

    2 jajka

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wątróbka w panierce na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę płuczemy przecinamy aby powstały ładne kawałki. Odcinamy żyłki. Nie solimy. Osuszamy na papierowym ręczniku. jajko rozbijamy i mieszamy z solą do smaku.
  • 2. Na drugim talerzu przygotowujemy mąkę do panierki. Na trzecim talerzu mieszamy bułkę tartą z papryką ostrą do smaku. Każda wątróbkę obtaczamy w mące potem w jaku i na koniec w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować