Wątroba wieprzowa z jabłkiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Mąkę mieszamy z solą i pieprzem. Umytą i osuszoną wątrobę panierujemy w przygotowanej mące i smażymy . Odstawiamy razem z patelnią.
Cebule kroimy w plasterki. Z jabłek wykrawamy gniazda nasienne i razem ze skórką kroimy w plasterki. Pieczarki myjemy .Czosnek siekamy.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżkę oleju, dodajemy czosnek oraz cebulę i smażymy aż się zeszklą. Następnie dodajemy pieczarki, jabłka i dusimy pod przykryciem kilka minut. Doprawiamy solą i pieprzem i majerankiem
Na patelnię na której są pieczarki wkładamy przesmażone jabłka , cebule i pieczarki. Delikatnie mieszamy i jeszcze przez chwile razem smażymy.
Komentarze