Watermelon with cardamom chocolate.

0 (0 ocen)

  • 5 godz.

Arbuz z kardamonową czekoladą i argentyńskim winem.

  • 5 godz.

Składniki:

  • 1 duży dojrzały arbuz
    100 ml. argentyńskiego wina Celebro
    20 g coffee&cardamom dark chocolate ( terravita )
    8 łyżeczek żelatyny
    8 dkg cukier
    listki mięty
    aceto balsamico di Modena do polania

Watermelon with cardamom chocolate. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Arbuz 1. Arbuz przekroić na połowę i wydrążyć łyżką miąższ. Przełożyć do miski i zmiksować blenderem. Całość przecedzić do garnka przez gęste sito. Otrzymany sok, powinno go być około 900 ml, nastawić na gaz, dodać wino i cukier. Podgrzewać mieszając do zagotowania. Dodać żelatynę, wymieszać i już nie gotować. Wystudzić i do tężejącej galaretki dodać starte ( pokruszone) kawałeczki czekolady. Całość wlać do formy i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia (około 5 godzin). Wyłożyć na paterę. Pokroić i podawać skropione aceto balsamico di Morena z listkiem mięty i czekoladą z kardamonem.
    Watermelon z dodatkiem hiszpańskiego wina Celebro nabiera wyjątkowego smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy