Warstwowy torcik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki o smaku Pina Colada wsypać do 0,5 szklanki przegotowanej gorącej wody. Mieszając podgrzewać na lekkim ogniu do rozpuszczenia się galaretki. Lekko przestudzić i wlać 1 szklankę mleka zimnego. Odłożyć do lekkiego stężenia. Gdy galaretka będzie tężeć zmiksować mikserem na wolnych obrotach do momentu aż galaretka zwiększy objętość i powstanie lekka pianka. Tortownicę dokładnie wyłożyć folią spożywczą, wylać zmiksowaną galaretkę i wstawić do lodówki do stężenia. W taki sam sposób przygotowujemy galaretki o smaku Mojito i Pink Margarita. Teraz zajmijmy się dekoracją torcika. Galaretkę o smaku Pink Margarita przygotować według przepisu na opakowaniu, wylać do płaskiego naczynia i odstawić do całkowitego stężenia. Zimną kremówkę/śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier - puder i Śmietan - Fix. Zmiksować ponownie do połączenia się składników. Bitą śmietaną, winogronami i pokrojoną w kostkę galaretką udekorować torcik. Przechowywać w lodówce. Wyjąć z tortownicy i zdjąć folię spożywczą.
Komentarze