Warstwowy Torcik na Zimno

4.5 (196 ocen)

  • 60 min

Jest bardzo lekki i delikatny

  • 60 min

Składniki:

  • Torcik:
    2 szt. galaretki o smaku Pina Colada (Winiary)
    2 szt. galaretki o smaku Mojito (Winiary)
    2 szt. galaretki o smaku Pink Margarita (Winiary)
    3 szklanki mleka
    Dekoracja:
    150 ml kremówki/śmietanki
    1 szt. galaretki o smaku Pink margarita
    1 szt. Śmietan - Fix
    1 lyżeczka cukru pudru
    winogrona
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Warstwowy torcik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki o smaku Pina Colada wsypać do 0,5 szklanki przegotowanej gorącej wody. Mieszając podgrzewać na lekkim ogniu do rozpuszczenia się galaretki. Lekko przestudzić i wlać 1 szklankę mleka zimnego. Odłożyć do lekkiego stężenia. Gdy galaretka będzie tężeć zmiksować mikserem na wolnych obrotach do momentu aż galaretka zwiększy objętość i powstanie lekka pianka. Tortownicę dokładnie wyłożyć folią spożywczą, wylać zmiksowaną galaretkę i wstawić do lodówki do stężenia. W taki sam sposób przygotowujemy galaretki o smaku Mojito i Pink Margarita. Teraz zajmijmy się dekoracją torcika. Galaretkę o smaku Pink Margarita przygotować według przepisu na opakowaniu, wylać do płaskiego naczynia i odstawić do całkowitego stężenia. Zimną kremówkę/śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier - puder i Śmietan - Fix. Zmiksować ponownie do połączenia się składników. Bitą śmietaną, winogronami i pokrojoną w kostkę galaretką udekorować torcik. Przechowywać w lodówce. Wyjąć z tortownicy i zdjąć folię spożywczą.

Porady

Użyłam tortownicy o średnicy 22 cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować