Warstwowa z tuńczykiem i ryżem

4.82 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam słabość do sałatek. Ta smakuje wyśmienicie.

Składniki:

  • ● 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    ● woreczek ryżu
    ● 4 jajka
    ● majonez
    ● puszka kukurydzy
    ● 20 dag żółtego sera
    ● pokrojony szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.82 (165 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dania z ryb Dania z ryżem

Warstwowa z tuńczykiem i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Tuńczyka i kukurydzę osączamy. Ser ścieramy na tarce. Szczypiorek siekamy.
  • 2. W salaterce układamy kolejno: ryż, majonez, jajka, tuńczyka, ser, kukurydzę i majonez. Posypujemy szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Tuńczyk

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować