Warstwowa sałatka z tuńczykiem i porem

4.46 (160 ocen)

  • 20 min

Idealna na przyjęcia. Pożywna i smaczna sałatka z tuńczykiem.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w całości w puszcze (w sosie własnym)
    1/2 średniego pora
    1 puszka kukurydzy
    5 jajek ugotowanych na twardo
    5 średniej wielkości ogórków konserwowych
    100 g żółtego sera
    5 łyżek pikantnego majonezu
    1 łyżeczka kremu z gorczycy z miodem
    sól (do smaku)
    pieprz czarny mielony (do smaku)
Wystaw ocenę:

4.46 (160 ocen)

Warstwowa sałatka z tuńczykiem i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora pokroić na plasterki i drobno posiekać. Jajka i ogórki pokroić w kostkę. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy. Ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Majonez wymieszać z kremem z gorczycy, doprawić solą i pieprzem. W przeźroczystej misce układać warstwami ser żółty, majonez, por, jajka, ogórki, kukurydzę i tuńczyka. Posypać serem żółtym i posmarować cienką warstwą majonezu. Warstwy układać w misce, aż do wyczerpania składników. Wierzch sałatki posmarować majonezem i posypać pokrojonym porem. Schłodzić przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować