Warkocz z białej kiełbasy w cieście francuskim

4.5 (145 ocen)

  • 30 min

Kawałki kiełbasy w cieście francuskim do odrywania i maczania w ulubionym sosie.

  • 30 min

Składniki:

  • • 1 płat ciasta francuskiego
    • 1/2 pęta białej kiełbasy - długi prosty kawałek
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Warkocz z białej kiełbasy w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warkocz z białej kiełbasy w cieście francuskim 1. • Rozłożyć ciasto francuskie, na środku położyć kiełbasę i złożyć ciasto na pół.
    • Docisnąć ciasto do kiełbasy i pokroić na plastry, nie przecinając do końca ciasta (jak na zdjęciu) i poprzekładać co drugi krążek.
    • Piec w temperaturze 180 st.C przez 20-30 minut.

Porady

Zamiast białej kiełbasy można użyć każdą inną cienką kiełbasę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować