Zapraszam na smakowitą i aromatyczną pastę do pieczywa. W mojej paście połączyłam zdrowe awokado z papryką czerwoną i rzodkiewkami. Wyszło smacznie i zdrowo. Polecam
15 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
1 awokado dojrzałe(miękkie ale bez plam
1/4 czerwonej papryki
4-5 rzodkiewek
szczypiorek z 1 cebuli
1 łyżka soku z cytryny
sól,pieprz i czosnek suszony do smaku
Pasta do pieczywa z awokado, papryką i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Awokado oraz warzywa myjemy i osuszamy.Awokado przekrawamy na pól,wyjmujemy pestkę i wyciągamy miąższ ze skórki-najlepiej łyżką.Od razu dodajemy sok z cytryny i rozgniatamy na papke widelcem.Paprykę i rzodkiewkę kroimy w drobną kostkę-dodajemy do awokado.Szczypiorek kroimy drobno,dodajemy do pasty.Mieszamy.Na koniec przyprawiamy solą,pieprzem i czosnkiem.Mieszamy i smacznego.
Komentarze