Pasta do pieczywa z awokado, papryką i rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smakowitą i aromatyczną pastę do pieczywa. W mojej paście połączyłam zdrowe awokado z papryką czerwoną i rzodkiewkami. Wyszło smacznie i zdrowo. Polecam

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 awokado dojrzałe(miękkie ale bez plam
    1/4 czerwonej papryki
    4-5 rzodkiewek
    szczypiorek z 1 cebuli
    1 łyżka soku z cytryny
    sól,pieprz i czosnek suszony do smaku

Pasta do pieczywa z awokado, papryką i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado oraz warzywa myjemy i osuszamy.Awokado przekrawamy na pól,wyjmujemy pestkę i wyciągamy miąższ ze skórki-najlepiej łyżką.Od razu dodajemy sok z cytryny i rozgniatamy na papke widelcem.Paprykę i rzodkiewkę kroimy w drobną kostkę-dodajemy do awokado.Szczypiorek kroimy drobno,dodajemy do pasty.Mieszamy.Na koniec przyprawiamy solą,pieprzem i czosnkiem.Mieszamy i smacznego.

Porady

Zamiast suszonego czosnku można dodać świeży

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy