Warzywne szaszłyki z grilla

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Idealny dodatek do grillowanego mięsa. Posmakują również wegetarianom. Polecam.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg młodych ziemniaków
    400 gr pieczarek
    1 cukinia
    1 łyżka przyprawy do ziemniaków
    Sól
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Bezy Szaszłyki Grill

Warzywne szaszłyki z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki dokładnie wyszorować, wyciąć oczka. Gotować w osolonej wodzie do miękkości. Ugotowane odcedzić, dodać przyprawę do ziemniaków i dokładnie wymieszać.
  • 2. Pieczarki obrać, usunąć trzonki. Cukinię umyć i pokroić w cienkie plastry Na patyczki do szaszłyków nabijać po 2 ziemniaki, 2 pieczarki oraz parę plasterków cukinii. Tak robić do wyczerpania składników. Oprószyć solą ze wszystkich stron. Piec na rozgrzanym grillu do zarumienia warzyw ok. 20 minut.

Porady

Z podanych składników wyszło mi 6 szaszłyków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pieczarki Ziemniaki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegetariańska Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować