Warzywne spaghetti z pęczakiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Takie warzywne spaghetti jest bardzo smaczne i proste do przygotowania, w dodatku ładnie się prezentuje na talerzu. Pocięte warzywa w kształcie makaronu idealnie się nadają do tego dania. Sama od pewnego czasu ma nietolerancję pszenicy więc takie makarony warzywne są dla mnie w sam raz.

Składniki:

  • 300 gram spaghetti z marchwi
    300 gram spaghetti z buraka
    2 małe cukinie
    500 gram brokuła
    1 szklanka ugotowanej czarnej fasoli
    100 gram kaszy pęczak
    Olej kokosowy
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Warzywne spaghetti z pęczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę pęczak gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Brokuła dzielimy na mniejsze kawałki, w garnku zagotowujemy wodę, lekko solimy i wrzucamy brokuła, gotujemy przez dwie minuty, odcedzamy. Na patelni roztapiamy łyżeczkę oleju kokosowego, dodajemy spaghetti z marchewki, przykrywamy pokrywką i pozostawiamy na małym ogniu przez kilka minut, do miękkości marchewki, odkładamy na talerz. Spaghetti z buraka podsmażamy w ten sam sposób co spaghetti z marchewki. Cukinię kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy na łyżce oleju kokosowego. Do cukinii dodajemy ugotowanego brokuła, kaszę pęczak, fasolę oraz spaghetti z marchwi i buraka. Wszystko razem chwilę podsmażamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować