40 dag pieczarek
2 pomidory
mała cukinia
1 papryka
1 większy ząbek czosnku
1 marchewka
1 większa cebula
kilka różeczek brokuł
1/3 puszki kukurydzy i groszku
DODATKOWO:
Warzywne krokiety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki podane na ciasto naleśnikowe mieszamy razem w misce, dokładnie mieszając, by nie było grudek. Na niewielkiej ilości oleju smażymy naleśniki na rumiano z obydwu stron.
2.Z podanych warzyw przygotowujemy farsz. Marchewkę i brokuły podgotowujemy w osolonej wodzie. Pieczarki myjemy i obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy do nich posiekaną w kostkę cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podgotowane warzywa kroimy na mniejsze kawałki i również wrzucamy na patelnię. Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i pomidora. Całość doprawiamy do smaku i zapiekamy około 5 min.
3.Na każdego naleśnika układamy po około 2-3 łyżki farszu i zwijamy krokiety. Gotowe panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na złoto z obydwu stron. Podajemy z filiżanką ciepłego barszczu.
Komentarze