Warzywne kotleciki

4.5 (176 ocen)

Sezon warzywny w pełni

Składniki:

  • 1/2 główki białej kapusty
    40 dkg pieczarek
    2 cebulki dymki
    1 ogórek kiszony
    1 marchewka
    2 jajka
    2 kromki czerstwego chleba
    bułka tarta do panierowania
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Warzywne kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustkę pokroić na mniejsze kawałki i sparzyć, zemleć w maszynce na sitku o grubych oczkach i dobrze odcisnąć. Z dymek odciąć szczypiorek i zemleć je razem z kapustą oraz namoczonym i odciśniętym chlebem.
  • 2. Pieczarki pokroić i smażyć do odparowania soku. Szczypiorek posiekać, ogórka pokroić w kostkę i odcisnąć. Marchewkę zetrzeć na drobnej tarce.
  • 3. Wszystkie składniki połączyć razem, dodać jajka, doprawić solą i pieprzem. Z tak przygotowanej masy formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na złoty kolor. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować