Warzywna sałatka z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki dokładnie wyszorować, włożyć do osolonego wrzątku, gotować 10 minut. Odcedzić, ostudzić, obrać, pokroić w plasterki, włożyć do salaterki.
2.Papryki oczyścić z pestek i pokroić w paski. Cukinię umyć, pokroić na plasterki. Cebulki obrać i pokroić w plasterki. Warzywa dodać do ziemniaków.
3.Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i przyprawą do grilla. Marynatą polać warzywa, chłodzić 15 minut.
4.Warzywa ułożyć na ruszcie lub na tacce do grillowania, piec 20 minut, w połowie pieczenia odwrócić. Upieczone warzywa przełożyć na półmisek, jeszcze ciepłe posypać startym parmezanem i polać sosem winegret.
Komentarze