Warzywna „ryba”

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W kuchni wyczarowuję prawdziwe dzieła.

Składniki:

  • 3 marchewki
    3 pietruszki
    seler
    3 jajka
    por
    mała puszka groszku
    czarna oliwka bez pestki
    sól
    pieprz
    parówka
    mały słoik majonezu
    łyżka musztardy

Warzywna „ryba” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek osączamy. Marchewki, pietruszki i selera obieramy i myjemy. Pora
    oczyszczamy i wraz z jedną marchewką i pietruszką odkładamy. Pozostałe warzywa gotujemy do miękkości. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy.
  • 2. Dwa jajka wraz z gotowanymi warzywami i białą częścią pora kroimy w kostkę. Dodajemy groszek. Mieszamy z majonezem i musztardą. Doprawiamy. Z sałatki formujemy kształt ryby.
  • 3. Z parówki usuwamy osłonkę. Surową marchewkę, pozostałe jajko, parówkę i pietruszkę kroimy w plastry (pietruszkę ukośnie). Plasterki
    marchewki przekrawamy na pół. Z zielonej części pora robimy ogon i płetwy ryby, z jajka, marchewki i pietruszki łuski, a z oliwki – oko.

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Komentarze

Podobne przepisy