Warzywna frittata po prezydencku

0 (0 ocen)

Zapraszam na pyszne danie, z gatunku resztkowych:) został mi makaron z obiadu i postanowiłam uraczyć się pyszną fritatą na kolację:) mieszanka zupy prezydenckiej świetnie się do tego dania nadała:)

Składniki:

  • 3 łyżki mrożonej zupy prezydenckiej
    2 łyżki fasoli czerwonej z puszki
    2 łyżki kukurydzy konserwowej
    1/4 czerwonej papryki
    3 jajka
    1 szklanka ugotowanego makaronu
    szczypta soli, pieprzu
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    1 łyżka masła

Warzywna frittata po prezydencku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni roztopić masło i wrzucić warzywa mrożone . Dusić je do miękkosci co jakiś czas mieszając. Następnie dodać pokrojoną w małą kostkę paprykę oraz opłukane i odcedzone kukurydzę i fasolę czerwoną. Dobrze wymieszać i smażyć około minuty i dodać makaron. Znów wymieszać. Do miski wbić jajka, doprawić je do smaku i roztrzepać widelcem. Delikatnie wlać na patelnię. Gdy spód się zetnie obrócić fritatę na drugą stronę ( najlepiej za pomocą talerza) i dosmażyć. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy