Warzywa po chińsku w pięciu smakach

4.5 (192 ocen)

  • 35 min

Moja propozycja na warzywa po chińsku.

  • 35 min

Składniki:

  • -opakowanie warzyw na patelnię "bukiet chiński"
    -300g piersi z kurczaka
    -200g kukurydzy
    -dwie kostki rosołowe
    -1 szklanka wrzącej wody
    -dwa woreczki ryżu
    -łyżka masła
    -łyżeczka słodkiej papryki
    -pół łyżeczki ostrej papryki
    -pół łyżeczki przyprawy do kurczaka
    -łyżeczka przyprawy chińskiej "5 smaków"
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Warzywa po chińsku w pięciu smakach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Ryż ugotować.Kurczaka pokroić w drobna kostkę przyprawić przyprawą do kurczaka papryka ostrą słodką i przyprawą chińską.Następnie usmażyć na niewielkiej ilości oleju. 2.Warzywa wrzucić na patelnie dodać masło i dusić pod przykryciem przez 10 minut. 3.ugotowany ryz wrzucić do warzyw dodać kukurydzę i kurczaka. Kostki rosołowe rozpuścić we wrzątku i stopniowo wlewać na patelnię. Całość mieszać aż cala kostka wsiąknie w danie.

Porady

Danie lepiej smakuje posypane świerzym koperkiem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować