Warzywa marynowane w occie ryżowym

4.49 (155 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Warzywa marynowane po wietnamsku. Są pysznie chrupiące, słodko – kwaśne. Świetny dodatek do obiadu, kanapek.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 szt. biała rzepa lub rzodkiew
    1 szt. duży ogórek
    1 szt. duża marchew
    2 łyżeczki soli morskiej
    1 szkl.cukru
    1 szkl. białego octu ryżowego
    1 szkl.wody
Wystaw ocenę:

4.49 (155 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Przystawki Dodatki

Warzywa marynowane w occie ryżowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa po wietnamsku 1. Warzywa myjemy, marchew i rzepę obieramy, ogórka nie obieramy tylko wycinamy gniazda nasienne. Kroimy w słupki albo w grubsze talarki. Do naczynia wlewamy ocet, wodę dodajemy sól i cukier. Mieszamy do rozpuszczenia. Biały ocet ryżowy jest łagodniejszy od spirytusowego ma 5%. W słoikach układamy przygotowane pomieszane warzywa i zalewamy marynatą. I czekamy, niecierpliwi mogą próbować po dwóch godzinach. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować