Walentynkowe serduszko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Nasze banany obieramy w całości ze skórki i skrapiamy sokiem z połowy cytryny. Najlepiej żeby to były twardawe banany. Na patelnię wlewamy 2 łyżki miodu i podgrzewamy aż pojawią sie pierwsze bąbelki. Przekrojone wzdłuż banany układamy na patelni i obsmażamy na wolnym ogniu, obracając ok. 1-2 min maksymalnie.
2.Na przygotowanym wcześniej talerzyku kreślimy "Nutellą" pól serca, a drugie pół uzupełniamy jedną połowką banana, tak aby się złączyły. Następnie na przeciw układamy drugą część banana by przylegała do "Nutelli". Środek serca uzupełniamy bitą śmietaną. Pokrojone wafelki w cienkie paseczki wbijamy u góry i na dole serca. Na bitej śmietanie układamy rodzynki, posypujemy odrobiną cynamonu i ścieramy na tarce czekoladę. P.S. Dekorację możemy skomponować samemu, można dodać również owoce: truskawki, winogrona, pomarańcze bądź mandarynki; zamiast np. mlecznej czekolady możemy użyć białej lub pomieszać je ze sobą.
SMACZNEGO!!!!
Komentarze