Małe kanapeczki na wzór bruschetty, dzięki wykałaczkom możesz sprawić, że ukochany będzie jadł je wprost z Twojej ręki. Przepis z kuchni Andorskiej z moimi modyfikacjami.
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
- Cheb tostowy: 3 sztuki
- wędlina (najlepiej polędwica): 3 sztuki
- Pomidor duży: 0.5 sztuki
- ząbek czosnku: 1 sztuka
- kiełki rzodkiewki: 1 sztuka
- oliwa z oliwek: 1 łyżeczka
- bazylia suszona: 1 szczypta
- wykałaczki: 6 sztuk
Walentynkowe kanapeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z chleba tostowego wykrawamy kółka, które opiekamy w tosterze. Z jednej kromki powinniśmy uzyskać 2 kółka. W międzyczasie pomidora rozgniatamy w miseczce razem z ząbkiem czosnku, bazylią i oliwą z oliwek. Powstałą masą pomidorową smarujemy podgrzane kromki. Na to układamy rożki z polędwicy wypełnione kiełkami i mocujemy za pomocą wykałaczek.
Komentarze