Wafle ryżowe z nadzieniem własnym.

0 (0 ocen)

  • 5 min

Smaczna i lekka przekąska między posiłkami z produktami, które akurat mam pod ręką.

  • 5 min

Składniki:

  • kilka wafli ryżowych,
    1 banan,
    łyżka śmietany kremówki,
    łyżeczka cynamonu lub kakao,
    wiórki kokosowe, skórka pomarańczowa lub inna posypka,
    garść sezonowych owoców ( jagody, borówki amerykańskie, maliny, jeżyny),

Wafle ryżowe z nadzieniem własnym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Agnieszka Jarosz 1. Banana rozdrabniamy widelcem na jednolitą masę, dodajemy łyżkę śmietany kremówki.

    Smarujemy wafle ryżowe bananowym masłem , układamy owoce na wierzch, posypujemy cynamonem lub kakao. Opcjonalnie można dodać zmielone orzechy, wiórki kokosowe. skórkę pomarańczową. Jednym słowem wszystko to co akurat znajduje się w naszej kuchni.

Porady

Do bananowego musu polecam dodać pół łyżeczki imbiru mielonego, aby podkreślić smak banana.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy